miercuri, 6 ianuarie 2016

Cum sa te machiezi singura ca un make-up artist, pas cu pas


     Participarea la un eveniment special preupune intotdeauna o serie de cheltuieli majore, indiferent de natura lui. Asadar, atunci cand poti scuti niste bani pentru a face economie, este bine sa profiti de acest lucru. Astazi, iti vom arata cum sa te machiezi singura ca un make-up artist, pas cu pas, astfel incat sa nu fie cazul sa ceri ajutorul unui profesionist care te-ar putea usura de cateva sute de lei bune. In plus, te vei simti minunat atunci cand vei primi o multime de laude pentru look-ul tau de diva.


Un machiaj profesional in mai putin de 10 minute 

1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci consta, desigur, in curatarea tenului. Chiar daca aplici machiajul dimineata, o demachiere rapida este necesara, ea reprezentand un pas important in ingrijirea pielii fetei.
2. In functie de tipul de ten pe care il ai, aplica o baza. Aceasta poate fi hidratanta sau matifianta. 
3. Urmeaza fondul de ten potrivit nevoilor pielii tale. Daca te confrunti cu acneea sau ai alte imperfectiuni, alege un produs cu acoperire mare. Poti utiliza un buretel umed pentru a-l aplica, o pensula sau, de ce nu, iti poti folosi degetele, avand astfel posibilitatea de a controla mai bine densitatea stratului.  
4. Aplica o pudra minerala pentru a-i conferi tenului un aspect mat si pentru a-i uniformiza nuanta.
5. Pentru contur, foloseste un bronzer. Acesta trebuie aplicat sub pometi, sub barbie, sub maxilar si in zona liniei parului. Ai grija sa uniformizezi culoarea, astfel incat sa nu existe un contrast prea mare.
6. Cu o pensula folosita in general pentru aplicarea fardului de ochi iti poti contura si partile laterale ale nasului, folosind acelasi bronzer.
7. Urmeaza blushul, care are rolul de a-ti evidentia pometii si de a-ti conferi un aer fresh. Alege o nuanta de roz cat mai naturala si, dupa ce ai aplicat produsul, foloseste o pensula pentru pudra si un strat extrem de fin de bronzer, astfel incat sa uniformizezi totul.
8. Contureaza-ti sprancenele folosind un fard si o pensula speciale.
9. Aplica un strat de fard intr-un ton neutru de maro deasupra pleoapelor. Acesta reprezinta baza machiajului ochilor.
10. Pentru coltul intern al ochiului, foloseste un fard iluminator. Acesta iti va scoate in evidenta privirea.
11. Alege un ton de maro cu finish metalic si aplica-l pe pleoape. Omogenizeaza-l cu fardul maro folosit anterior, facand ca trecerea intre cele doua sa fie subtila.
12. Pentru pleoapa de jos, foloseste o nuanta de cupru cu finish metalic si un eyeliner negru. Aplica-l pe acesta din urma si pe pleoapa superioara. 
13. Desigur ca nu trebuie sa uiti de mascara, aceasta alungindu-ti genele si conferindu-le volum. 
14. Pentru buze, foloseste un creion contur si un ruj intr-o nuanta naturala. Pentru a-ti fi mai usor sa faci alegerile potrivite, atunci cand achizitionezi aceste produse, tine seama de culoarea blushului.
15. La final, cu ajutorul unui betisor pentru urechi, indeparteaza excesul de contur si de ruj.


Sursa: divahair

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu