duminică, 28 iunie 2015

O afacere dintr-o dorință



     Cu toţii visăm să avem propria noastră afacere care să ne aducă beneficii financiare şi o viaţă tihnită, dar să şi investim într-o afacere la care să ne pricepem foarte bine şi care să ne placă să o conducem. Majoritatea, ne dorim ca afacere un restaurant, o cafenea sau un bar, însă toate aceste afaceri implică multă responsabilitate, pregătire şi multă informare în domeniu. Nu oricine poate să ducă cu brio o astfel de afacere, ca să îi aducă în final beneficiile aşteptate şi să nu vă apucaţi de o astfel de treabă, gândindu-vă să vă îmbogăţiţi peste noapte, călcând pe orice principiu moral, neţinând cont că serviţi oameni ca şi voi şi trebuie să aveţi mare grijă la calitatea produselor pe care le puneţi în vânzare. Ca să deschideţi un restaurant, nu trebuie să o faceţi pe principiul că vă place să gătiţi sau pentru că vă place să duceţi o viaţă boemă, deoarece un restaurant este o afacere. 

     Pentru a deschide propriul tău restaurant trebuie să ai o viziune în acest sens, să te pregăteşti şi să lupţi pentru viziunea ta, să fie diferit şi să aducă ceva nou spre deosebire de altele, să îţi respecţi clienţii, dar şi angajaţii care muncesc pentru tine, doar atunci poţi spune că succesul tău este în creştere şi cu reuşită în final. Această afacere nu este la fel ca atunci când te joci jocuri cu restaurante, ci trebuie să ţii cont de câteva lucruri importante care îţi pot fi de folos şi te pot ajuta în desfăşurarea afacerii tale, şi anume trebuie să ai un buget destul de mare ca să porneşti la acest drum şi nu îţi face calcule optimiste de la început, aşteaptă măcar un an de zile ca să fii sigur sută la sută că ai şanse să continui. Chiar dacă la început lucrurile par să meargă, în timp vei avea parte de perioade în care lucrurile vor stagna şi tu trebuie să fii pregătit financiar ca să le poţi face faţă, ca să nu fi nevoit să îţi închizi afacerea. 


     Trebuie să ţii cont şi de un stil de viaţă care va fi dedicat noii afaceri, fiind obişnuit să pierzi mult timp la locul de muncă, lucrând şi atunci când oamenii ies să se relaxeze şi să se bucure de un meniu pe cinste. Uneori, ţi se va întâmpla ca la marele sărbători să fii la restaurant şi nu alături de familia ta. Mai trebuie să ţii cont şi de un program de lucru destul de încărcat, de dimineaţă până seara, umblând după marfă proaspătă şi plecând după ce ultimul client plăteşte nota. Nu te poţi baza nici pe oamenii de încredere care pot face stocul în locul tău, pentru că nimeni nu e mai de încredere decât tine care eşti implicat direct în afacere. 

     Ca locaţia ta să fie unică şi pe care clienţii tăi să o ţină minte şi să nu o confunde cu alta, trebuie să fii şi creativ şi să pui în practică ce ai visat vis-a-vis de restaurantul tău. Vor fi multe presiuni pe care le vei simţi în acel moment însă trebuie să mergi până la capăt. O altă problemă grea şi care trebuie uşor pusă la punct este lucrul cu oamenii, care sunt diferiţi. Oamenii care muncesc pentru tine sunt cei care te vor reprezenta în fața clienţilor şi care gestionează banii şi marfa ta. Ei trebuie să fie mulţumiţi ,pentru că e posibil ca din cauza unui angajat nemulţumit, afacerea ta să aibă de suferit. Nu te amăgi că peste noapte vei fi bogat datorită adaosurilor comerciale mari, pentru că aceste adaosuri uriaşe vor acoperi cheltuieli uriaşe. 

     Însă, nu trebuie să vă descurajaţi de nimic din ce este relatat mai sus, ci sunt de fapt nişte provocări peste care să treceţi pentru ca mult râvnitul vis de a avea un restaurant să fie realizabil, dar încurajatoare sunt şi multele locaţii minunate unde mâncăm sau bem atunci când mergem în oraş.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu