miercuri, 23 martie 2016

Traim sau supravietuim?




O societate plina de mediocritate si indiferenta. Un popor pe cale de disparitie. Un neam cu o istorie uitata prin negura problemelor de supravietuire. Copii nascuti pentru a fi uitati. Parinti care lupta in zadar. O mentalitate menita sa aspire la miracole imposibile. Oare vom ajunge undeva?

Stau si ma gandesc din ce in ce mai mult unde a ajuns tara noastra. Cat de mult este atat ea, cat si noi, muritorii de rand, exploatati pana la epuizare de sistemul defect pe care tot noi il consideram a fi un bun lider de urmat. Traim din ce in ce mai greu si devenim tot mai disperati prin grija zilei de maine. Muncim mai bine de 8 ore pe zi, ne obosim a maximum si cu ce ne alegem? Oare cum sa traim mai bine? Oare goana dupa bani si dupa un trai decent ne face sa fim mai buni? Cum putem sa supravietuim in aceasta societate devenita iluzie pentru aspirantii unui viitor extraordinar?
Sunt multe intrebari, prea putine raspunsuri. Prea putine genii pentru a lupta impotriva dezastrului. Prea multe fete ascunse sub mastile marinimoasei vointe de a ajuta poporul. Prea putina putere si mult prea multa oboseala psihica.

Timpul nu mai este demult aliatul nostru. Nu mai este cel care rezolva problemele existentiale. Acum este doar fiecare pentru el. Rautatea a devenit lider de audienta, iar competitia devine tot mai acerba. Ma intreb oare unde vom ajunge sa traim, caci Romania nu se mai poate numi acasa. Cei mai multi aleg sa treaca granitele tarii din acelasi motiv: banii. Indiferent de ceea ce fac si cum se descurca, tara de origine devine doar un loc pentru petrecerea unui concediu sau a sarbatorilor. Realitatea in care traim este prea crunta pentru urmasii nostri. Devine din ce in ce mai vizibil acest lucru, insa multi nu vor sa accepte.
Traim doar cu o farama de speranta, crezand ca o data la 4 ani se mai poate schimba ceva. Greu de crezut acest lucru. Supravietuim doar prin compromisuri extreme care ne afecteaza tot pe noi. Degeaba cerem solutii sau recuperarea demnitatii. Acum puterea este mult prea afectata de extazul oferit de banii castigati din nimic, in timp ce muritorii de rand se sufoca prin munca adevarata si cinstita. In loc sa ne traim viata, ajungem sa ne luptam pentru supravietuire in conditii contaminate de rautate si egoism.


Share Button

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu