sâmbătă, 26 martie 2016

Fii macar actorul principal


Daca tot ai de gand sa joci un rol in viata asta, fii macar actorul principal. Nu-ti construi o sosie, nu-ti aduce o dublura care mai mult dejoaca felul tau de a fi. Pastreaza-ti entuziasmul si continua piesa doar pe ritmul tau.


Mentine-ti linia de plutire asupra gandurilor si indeosebi catre fapte. Asculta-ti mai mult inima, ratiunea de multe ori iti joaca feste si devine inselatoare. Acorda atentie doar gandurilor tale si incearca sa ai propriile initiative in materie de decizii. Pune piciorul in prag nu doar acasa, pune-l oriunde nu ti se acorda incredere si dreptate. Fii propriul regizor. Alege sa traiesti dupa normele si conduitele care te-au format si te-au inclus in societate. Nu-ti cauta mentor in viata, devino tu unul.
Creeaza, inventeaza si dezvolta-ti instinctele. Nu blama si nu acuza soarta. Uneori, soarta iti e incredintata in propriile maini, iar tu devii incetul cu incetul coordonatorul visurilor tale. Aspira catre mai mult, nu te lasa pana nu depasesti orice bariera. Nu lasa pe nimeni sa-ti stea in cale si arata-le ca esti cel mai bun in acest rol. Fiecare act, fiecare scena iti aduce in fata tot feul de oameni, decizii care, poate, te vor defaima. Treci peste ele. Construieste-ti un drum prin labirintul mintii tale si fa tot posibilul sa ajungi la linia de sosire indiferent de obstacole.

Deciziile te vor inspira, iar esecurile te vor ambitiona. Ai doar incredere si vointa. Nu lasa ca totul sa vina de la sine. Fii tu actorul principal in jocul vietii. Printeaza cu ochii si schiteaza cu zambetul cele mai importante scene menite sa-ti devina motto-uri. Ghideaza-ti sufletul catre fericire si hraneste-ti mintea cu dorinta de ramane in rolul principal.
Acorda cateva momente de reflexie si gandire si vei ramane uimit cate decizii poti lua in cateva secunde. Fii atent la detalii, acestea definesc cea mai importanta parte a unei scene. Scrie povestea vietii tale uitandu-te doar in jurul tau. Vei ramane uimit cate momente ai lasat nedescoperite. Tine aproape doar ceea ce merita si incearca sa obtii rolul principal. Nu lasa pe altii sa decida in locul tau. Lasa-te inspirat si inspira la randul tau.




Share Button

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu