joi, 4 februarie 2016

Progresul diverselor modele de roti


     7.000 de ani au trecut de cand au reusit poate una dintre cele mai mari inventii ale omenirii. Se intampla in Mesopotamia si totul avea legatura cu indeletnicirile de atunci, respectiv lutul. Roata, caci desprea ea vorbim, a participat activ si decisiv la dezvoltarea ulterioara a cailor de acces catre toate colturile lumii. In Europa, a aparut in urma cu 4.000 de ani.
     In general, roata nu face altceva decat sa garanteze progres, miscare si multa, multa eficienta. E tardiv sa vorbim despre avantul luat de aceasta inventie tehnologica fara sa vorbim si despre beneficiile pe care le-a adus. Ulterior, roata a fost baza unor inventii precum roata de moara, turbina sau motorul cu reactie.
     Pana si automobilele, fara de care astazi nu putem concepe viata, se bazeaza pe un principiu clasic al fizicii, pe o dinamica persuasiva de miscare continua, generata de energia motorului. Inlantuite, vom observa ca de-a lungul istoriei roata a stat la baza progresului: a fost folosita in razboaie, a reprezentat un punct esential in miscare si navigatie, a fost o piatra de temelie pentru toate inventiile industriale intreprinse ulterior.
    Avantul tehnologic si industrial din secolele XIX – XX ne garanteaza faptul ca roata inca reprezinta o piesa de baza intr-o lume bazata pe o miscare perpetua, intr-o societate mai dinamica decat oricand. Acum, roata este intrebuintata peste tot. Vom observa ca in fiecare domeniu (sanitar, medical, aparare, porturi, aeroporturi, automobile, industrie) una dintre piesele de baza este roata.
     Recent, am descoperit ca piata a diversificat o serie de oferte in ceea ce priveste roata. Daca acum cateva mii de ani puteam sa vorbim despre modele precare, rudimentare, fara sa avem pretentii in acest sens, cum ar fi roata obtinuta din lut sau lemn masiv, care oricum nu oferea prea mult ajutor fata de nivelul la care suntem obisnuiti, acum lucrurile s-au schimbat radical. Exista o sumedenie de materiale si intrebuintari. Practic, roata a patruns catre un „next level” absolut necesar.
     Aici puteti gasi diverse modele de roti. Sunt de toate felurile, de toate marimile, pentru oricine si pentru orice. Iti trebuie doar putina imaginatie si totul se rezolva cu un simplu click. Daca te plictisesti de mobila din casa, acum poti redecora camerele. Si nu trebuie sa faci un „upgrade” din acest punct de vedere, ci doar o rearanjare cu ajutorul... rotii. Vrei sa ai mai mult spatiu intr-un anumit colt, la fel. Vrei sa muti o masa fara sa folosesti forta bruta, folosesti roata. E simplu!
     Pana si patul poate fi impins, totul tine de vointa interioara a fiecaruia dintre noi de a schimba lucrurile in bine. Sunt o gramada de accesorii care pot face viata mai usoara, sunt o groaza de materiale prin care putem personaliza o roata, cum de exemplu este otelul inoxidabil, atat de necesar in anumite medii grele.
     Cum am spus, totul este la un simplu si singur click distanta. Pentru ce atata chin? Cand putem, foarte simplu, sa lasam fizica sa lucreze pentru noi. Da, roata a lucrat si trebuie sa lucreze in continuare in folosul nostru.



Share Button

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu