miercuri, 18 decembrie 2013

Un sfat


Cu totii studiem. Studiem de cele mai multe ori pana ne sar capacele. Trecem de liceu cu foarte multe cunostinte in toate cele. Ajungem la facultate unde ne incarcam cu foarte multe notiuni noi si imprecise. Ne intrebam de fiecare data la ce ne folosesc oare. Ei bine, atunci cand ajumgem sa trecem de perioada studierii si sa lucram, in orice domeniu, ne lovim fara sa vrem de acele notiuni. In periada pre-maturitatii nu constientizam realitatea faptelor si le luam ca atare. Sunt lucruri mai importante decat studierea, iar apoi ne intrebam de ce avem restante.
Intra-adevar, este destul de ″grea ″ facultatea cu toate cursurile foarte obositoare si pline de vorbe inutile. Sa ne gandim putin acum : Dupa terminarea facultatii ne dorim sa lucram ; cum sa lucram daca nu stim absolut nimic din ce s-a predat la cursuri ?; experienta nu avem, intrucat nu ne-am obosit sa facem altceva decat sa ne distram in timpul facultatii , iar lista poate continua.
Este logic faptul ca trebuie sa ne straduim si noi putin mai mult pentru a reusi. Imi vine acum in minte cum un bun prieten de-al meu a studiat facultatea de Mediu, chiar aici in Tragoviste, la facultatea de care multi se feresc :D. Bun, baiatul a fost destul de constiincios si s-a tinut de carte, fiind fara restante, luand si licenta. Nu s-a obosit sa dea si la master, intrucat si-a gasit foarte repede de munca, chiar in domeniul in care a absolvit.
De curand m-am intalnit cu el la o cafea si mi-a povestit cat de bine ii merge la job-ul pe care il are. Bineinteles, m-a luat cu termeni de care nici nu am auzit vreodata, insa mi-a explicat. Era ceva de genul cu managementul apelor si cum ei au grija de mediul in care traim  noi. De laudat, nu alta. Apreciez pe cei care incearca sa ne mentina vii pe aceasta planeta.

Ca o concluzie, niciodata nu stim peste ce dam pe parcursul vietii, intrucat nu suntem atat de prevazatori pentru a stii ceea ce ne va rezreva viitorul. Trebuie sa stim cum sa menajam ceea ce ne e folositor si sa nu fugim de greu. Viata este neprevazatoare, iar noi nu stim mereu cum sa-i facem fata.

2 comentarii:

Ciprian Enciu spunea...

E si asta un punct de vedere....O zi buna sa ai.

DoN AvVA P3tRuTz spunea...

Andreea ai perfecta dreptate ... masteru e un cacat dar cica sa il facem sa ai inca o diploma pentru ce il faci daca nu sti nimic de la facultate .... parintii te trimit sa il faci ca asa e bine dar nu isi da seama ca dejeaba il face copilu ca in facultate e prost si ne descurca in societate ,... decat baruri, cluburi, pariuri sportive si c.am atat eu zic cu aceste chesti nu poti face nimic si nici sa te mantuiesti ... dar tara asta va merge rau de tot in rapa ... o sa ne jelim , o sa plangem, o sa ajungem ca niste bieti amarati daca nu ne luminam odata la minte sa facem ceva cu tarisoara asta

Trimiteți un comentariu