joi, 3 octombrie 2013

Unele lucruri nu se schimba niciodata

     Gesturi, obiceiuri, oameni...
      Mereu privim spre viitor, insa niciodata nu de dezmintem de trecut. Ramanem intotdeauna cu un pas inapoi. Suntem mereu focalizati pe ceea ce ni s-a intamplat, mai putin pe ceea ce ni se va intampla. 
     Se spune ca oamenii se schimba o data cu trecerea timpului. Ma intreb, oare cat timp trebuie sa treaca pentru a uita de fapt cine suntem? Nu ne putem uita identitatea, nu putem uita de unde am plecat, nu putem uita oamenii cu care facem cunostinta, chiar daca nu o sa-i mai vedem niciodata.
     Soarta sau Destin? Diferente exista, insa nu le putem vedea. Sunt notiuni diferite, dar le putem, totusi, distinge. Noi ne schimbam, insa aceste doua notiuni coexista in acelasi timp cu existenta noastra. Lumea ne schimba. Noi, in sinea noastra suntem ceea ce am hotarat sa fim si ceea ce am fost sortiti sa fim.
E mica lumea, insa noi o putem parcurge pe toata. Prin ganduri, prin fapte.  Ne intalnim cu oameni diferiti, dar si asemenea noua. Nu-i putem gasi pe aceia pe placul nostru niciodata. Este chiar inutil sa cautam. 
     Lucrurile ce ni se intampla sunt diferite intotdeauna prin esenta si impactul lor. Nu putem schimba o soarta deja stabilita, un destin deja creat. Noi insine nu ne putem schimba. Obiceiurile ne raman drept forme de recunoastere in societate. 
     Daca acel lucru pe care uneori il consideram inutil atat noi, cat si cei din jurul nostru este cel care lipseste pentru a avea ceea ce cautam o viata intreaga, atunci ar trebui sa nu-l ignoram, sa nu-l dam la o parte. 
     Niciodata nu vom ajunge la un consens. Totul difera, insa nimic nu se schimba.


1 comentarii:

Anonim spunea...

nu exista "o soarta deja stabilita, un destin deja creat" ! :) e doar o scuza a noastra.

Trimiteți un comentariu