miercuri, 24 iulie 2013

Profesionişti peste noapte

     Uneori am impresia că mă aflu între oameni foarte deştepţi, foarte descurcăreţi în toate cele. Asta până la proba contrarie, evident. 
     Voi lua un exemplu foarte des întâlnit de mine în ultima perioadă. Cei mai mulţi dintre părinţi îşi răsfaţă odraslele, cumpărându-le diverse gadgeturi din ce în ce mai sofisticate. Asta se întâmplă încă de la vârste foarte fragede. Deşi copilul nu ştie să vorbească, nu îi poate lipsi un snartfone sau o tabletă pe care să se joace. Deh, jucăriile autohtone nu mai sunt bune. 
     Observ cum merg părinţii cu copii care butonează un telefon mobil din cărucior. Unii părinţi afirmă cum că aceste lucruri îi calmează pe copii şi nu mai plâng pe stradă. 
     Bun, aceşti copii vor creşte, vor urma o şcoală bună în care, aşa cum se întâmplă, vor studia informatica, uneori fiind chiar materie de bază. Acolo le trebuie cunoştinţe mai aprofundate, nu doar jocurile ce i-au consacrat în ale tehnologiei. 
     Mai există şi situaţia în care părinţii, văzând că al lor copil se descurcă foarte bine pe calculator, îl dau la un liceu cu specializare informatică. Ce să vezi? Acel copil nu ştie mai mult decât să dea "Sign in" pe Messenger şi pe Facebook. Atunci cum rămâne cu descurcăreţul "lu' mama"?
     Nu vreau să mă laud, însă eu am absolvit liceul cu specializarea Matematică-Informatică. În decursul celor patru ani de studiu am învăţat ce înseamnă web design, iar la atestat am avut ca tema creare site. Acel site l-am făcut cu foarte mare plăcere, întrucât m-a atras acest domeniu. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez în diverse programe, să aflu tot felul de trucuri. Este o lume frumoasă ce doar pentru unii merită descoperită.
Crearea unui site necesită foarte mult timp, răbdare, inventivitate şi putere de muncă. Odată creat site-ul, trebuie urmaţi paşii de promovare. De asemenea, designul trebuie să fie atractiv pentru orice tip de persoană ce-l vizualizează.
     Părinţii ar trebui să fie mai atenţi la copii lor şi să nu-i încurajeze în folosirea gadgeturilor încă de mici.


1 comentarii:

Ciprian Enciu spunea...

Ai perfecta dreptate, frumos articol :)

Trimiteți un comentariu