miercuri, 10 iulie 2013

Istoria pantofilor mei

     Conduri...asta era denumirea primilor mei pantofi eleganţi pe vremea când aveam 3-4 ani (nu-mi aduc bine aminte). Erau roşii, strălucitor de roşii, cu baretă şi atât de frumoşi, încât atunci când mi-a crescut piciorul şi erau deja mici de mine, am plâns foarte mult timp după ei. Mama mă liniştea, spunându-mi că îmi va cumpăra altă pereche, însă aşa ceva nu s-a mai găsit. Asta pentru că erau şi cadou, iar prin zona noastră nu vedeai astfel de pantofi. 
      Am trecut de perioada aceea, iar prin clasa a V-a mi-am cumpărat primii pantofi cu toc. Evident, unul de 5 cm, pentru că pe mai mulţi nu eram în stare să merg. Bineînţeles, până la vârsta aceasta am mai purtat diverse sanadale şi pantofi, însă nu atât de importanţi pentru a-mi aduce aminte în detaliu. Bun, această primă pereche de pantofi negri cu toc erau foarte frumoşi pe vremea aceea, însă acum sigur nu aş mai purta aşa ceva. 
      Prin clasa a VII-a mi-am cumpărat o pereche de pantofi, tot cu toc, însă mult mai agreabili ochiului. Erau pe placul meu, erau cu toc (talpă ortopedică) şi mergeam foarte bine cu ei, neavând probleme. Am fost foarte mulţumită de aceşti pantofi, chiar şi acum îi mai am, întrucât nu i-am purtat prea mult. Eu, de obicei, ţin foarte mult la pantofi şi nu îi port prin toate locurile şi nu zi de zi. 
     În clasa a VIII-a îmi aduc aminte că, pentru banchetul de sfârşit de an mi-am cumpărat o pereche de sandale cu tocul de 7 cm şi foarte subţire. Foarte comode, însă când am început să dansez mi le-am dat jos. Cum v-am spus, eu ţin foarte mult la încălţările mele.:D Tot atunci mi-am mai cumpărat o pereche de sandale cu toc de 5 cm, pe care şi acum le mai am.
      În liceu, prin clasa a IX-a mi-am cumpărat o pereche de cizme cu toc, ortopedice, însă nu am fost prea mulţumită de ele foarte mult timp. 
     În clasa a XII-a a urmat valul pantofilor pentru mine. Mi-am cumpărat două perechi de pantofi cu platformă, cu toc de 12 cm şi o pereche de sandale  cu talpa ortopedică, evident de 12 cm. În această perioadă mi-am descoperit pasiunea pentru pantofi. Datorită acestei pasiuni, în ianuarie anul acesta  am primit o pereche de pantofi roşii, cu platformă, de 13 cm. O minunăţie de pantofi, îi port cu plăcere şi cu mare drag.
     Bun, am spus mai mult despre pantofi eleganţi, însă din încălţările mele nu au lipsit nici pantofii sport. Ţin minte că prima dată când am încălţat un adidas, eram foarte încântată. Eram la grădiniţă, iar aceşti pantofi sport erau un model aparte. Avea ceva ce mă atrăgea şi i-am purtat până când nu au mai fost buni de mine.
     Pantofii sport sunt speciali concepuţi pentru a-i purta în practicarea diferitelor sporturi. Cei mai vechi pantofi de sport datează de la mijlocul secolului XIX. Eu sunt o foarte mare admiratoare a acestor încălţări,  întrucât îmi conferă acea lejeritate pe care o simt necesară după purtarea pantofilor cu toc un timp mai îndelungat.
     Astfel, îmi place să combin ţinutele zilnice. Îmi place să port un pantof elegant, însă ador şi pantofii sport la nebunie. 


2 comentarii:

Ciprian Enciu spunea...

Sunt pentru cei sport, dar daca se aseaza bine si cel elegant nu am nimic impotriva :D :) zi faina...

Unknown spunea...

@ Ciprian
Iti dau dreptate, fara niciun "dar" :D

Trimiteți un comentariu