marți, 12 februarie 2013

Valentine's Day în sus, Valentine's Day în jos


Peste tot pe unde mă duc, aud tot felul de comentarii asupra acestei aşa-zise sărbători. Tot felul de concursuri cu premii special pentru îndrăgostiţi, excursii de lux etc. Părerea mea este că prea se exagerează.
Potrivit Wikipedia, “Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbătoreşte pe data de 14 februarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. [...] În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste. România a început să sărbătorească și Valentine's day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională”.
Consider că fiecare cuplu îşi poate sărbători iubirea în oricare altă zi din an, nu la un loc cu toţi. Care e farmecul până la urmă? O pernă în formă de inimă sau orice altă idee pe care mulţi se dau în vânt doar pentru această sărbătoare? Refuz sărbătorirea acestei zile, deoarece nu-mi place toată vâlva aceasta. Ca să nu mai zic de Dragobete. Unde-i Dragobetele nostru românesc? Nu sunt eu aia patriotică, dar prea ne dăm după toţi străinii şi ne uităm adevăratele principii.
Eu voi spune pas acestei zile, deoarece îmi sărbătoresc dragostea alături de persoana iubită în fiecare zi. Nu am nevoie de Valentine’s Day ca să-mi aduc aminte că iubesc. Iar cadouri prefer să fac într-o zi obişnuită, doar că aşa simt eu nevoia. Dacă astăzi e marţi, voi face un cadou doar că este marţi.
Aşadar, pentru mine ziua de 14 februarie va însemna doar că este joi. 





6 comentarii:

Ciprian Enciu spunea...

Ma alatur si eu campaniei ... FARA VALENTINe`S Day :) bun articolul....zi faina

Unknown spunea...

@ Ciprian
Cu cat mai multi, cu atat mai bine!!! O zi buna!

Zdwuby spunea...

Eu joi fac economie :)) se poate spune ca ma alatur si eu campanie, mai e loc?:))

Unknown spunea...

@ Zawuby
E loc pentru toata lumea:-P

Pauza De Tigara spunea...

Asa e dar noi romanii copiem tot

alin spunea...

la cate curve proaste sunt in tara asta, cum sa nu prinda kitsch-ul ?! numai uitati-va la ce poze au pe facebook numa in chiloti, sau chiar fara. Asta e , e plina tara de tarfe nesatule de p.....

Trimiteți un comentariu