marți, 21 august 2012

Superstiţii


   

     Mă consider o persoană care deţine câte ceva din toate. Iar atunci când le combin ştiu că iese ceva bun din mine. În legătură cu superstiţiile, da cred în ele, dar nu mereu. Uneori le consider doar nişte lucruri de nebăgat în seamă. Alteori, mă lovesc de ele fără să vreau şi chiar încep să cred că sunt reale.
     Se spune că superstiţiile aduc necazuri. Corect în cazul în care la orice pas aduci vorba despre acestea, când nu faci un lucru din cauza lor şi aşa mai departe. Nu cred că există un om pe lumea asta care să nu aibe o supersitie. Eu de exemplu, aveam obiceiul ca de fiecare dată când intram dimineaţa pe poarta liceului să intru cu dreptul. Cu siguranţă că şi la facultate voi face la fel. O altă superstiţie e ca la examene să scriu cu acelaşi pix. Şi alte chestii banale. Dar aceste banalităţi eu le fac mereu. Iar atunci când cred în ele, îmi aduc numai bine. În orice caz nu exagerez. Nu fac 3 paşi înapoi când văd o pisică neagră, dacă am uitat ceva acasă mă întorc liniştită din drum, dacă am spart o oglindă o să am 7 ani ghinion, zilele de 13 etc.
     Superstiţiile îşi au rostul lor în viaţa noastră până la urmă şi, vrem nu vrem, tot ne lovin de ele măcar o dată.

 Imagine www.trilulilu.ro

2 comentarii:

Zdwuby spunea...

:))Imi plac superstiile astea:)) Dar nu cred in ele...consider ca sunt date de subconstient...ai nevoie de un stimul si te fortezi sa crezi in acel ceva si te gandesti doar la asta si astfel ai impresia ca daca s'a intamplat ceva de bine este de vina nu stiu ce ai facut inainte. Daca spargi oglinda sau alte chestii care se spune ca aduc ghinion o sa te gandesti foarte tare la asta iar subconstientul tau va ajunge sa'ti stimuleze neincrederea asta si astfel de fiecare data cand o sa se intample ceva rau o sa asociezi cu tragica superstitie si astfel frica si teama crest in continuare deci si riscul de "accidente" intentionate, determinate de subconstient intr'un fel sau altul

Unknown spunea...

@Zdwuby

Asa e. Daca apuci sa te gandesti o data la astfel de superstitii, cu siguranta ca va persista acest gand. In ultima vreme m-am lasat de acest "viciu", am observat ca nu ajung nicaieri. Totul vine de la sine, cu bune si cu rele.

Trimiteți un comentariu