vineri, 4 ianuarie 2013

Citatul zilei

Nu am decât prezentul şi numai el mă interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit.
Paulo Coelho în "Alchimistul"



7 comentarii:

Zdwuby spunea...

Foarte adevarat! Prezentul este tot ceea ce conteaza :)

Unknown spunea...

@Zdwuby
Dar problema e ca prezentul tine de trecut si se dezvolta in functie de viitor:)

Zdwuby spunea...

Da si nu. Pentru ca intr'adevar trecutul si viitorul conteaza, dar cum te poti bucura de prezent daca defapt traiesti in trecut? Sau cum poti simtii clipa de fata, prezentul, daca tu te gandesti doar la ziua de maine?

Unknown spunea...

@Zdwuby
La prima intrebare: Daca ai momente din trecut care se repeta si in prezent si mereu te lovesti de aceleasi lucruri inevitabile, nu ai cum sa nu ai tendinta de a crede ca traiesti mai mult in trecut.
La a doua intrebare: Ziua de maine, adica viitorul tine foarte mult de prezent, in sensul ca daca nu te gandesti la ce va fii, prezentul nu este la fel de interesant.
O simpla parere.

Ciprian Enciu spunea...

Sunt momente cand te mai duci si in trecut...inevitabil :) zi faina

Diana spunea...

Trecutul e prezent si prezentul e viitor... Ceea ce ai facut in trecut se reflecta in prezent; ceea ce faci in prezent va fi reflectat in viitor (viitor care la un moment anume devine prezent) :) Clipa aceasta in care scriu e deja trecut pentru mine in clipa cand tu vei citi... Ce repede trece Timpul! :)
Sa ne gandim prea mult la viitor nu e tocmai indicat pentru ca vom reusi sa ne... ratam prezentul. Azi suntem, maine e foarte posibil sa nu mai fim. Nu degeaba se spune: traieste clipa, e singura care iti apartine (proverb vechi arab, care poate fi gasit, sub alta forma, pe undeva prin scrierile lui Paulo Coelho - un scriitor care are un talent deosebit in a compila toate vorbele inteleptilor vii si morti si de a scoate romane de succes - pentru ca acesta e talentul lui...) Nu e o critica, e o constatare :)
O seara frumoasa iti doresc si bafta la examene!

P.S. Raluca a recomandat blogul tau si nu se putea sa refuz invitatia de a te vizita. :) Cele cateva articole pe care le-am citit mi-au placut - cel postat de Raluca, pe blogul ei, m-a "prins" si m-a "aprins" - nu gluma! :))

Unknown spunea...

@Diana
Am ales citatele lui Coelho pentru ca mi se pare un scriitor foarte inspirat si cu vorbele mereu la indemana, la momentul potrivit.
Multumesc pentru vizita si ma bucur ca ai ramas cu o impresie buna.

Trimiteți un comentariu