luni, 17 septembrie 2012

Păzea, Ursu'!



     Cred că se ştie deja de la tv de întâmplarea cu ursul ucigaş, care nu este de neglijat. Pe mine m-a speriat foarte rău, mai ales că stau în Buciumeni, iar toate problemele s-au întâmplat chiar lângă mine. E serioasă treaba, mai ales că în satul vecin mie, acel urs care sigur e turbat, a omorât un om. Celelalte două persoane sunt din sat cu mine şi am rămas uimită, mai bine zis înfricoşată când am auzit de cele întâmplate.
     Toată ziua de sâmbătă a fost una ciudată. Eram acasă când am auzit trecând pe drum o ambulanţă foarte alarmată, iar la doar câteva minute se şi întorcea. Am presupus că e vreun accident prin apropiere, deoarece în zona asta sunt foarte dese. Nu a durat mult până când s-a dat zvonul că un urs a atacat un om în Dealu Frumos, omorându-l şi încă un om, mai sus de mine, care oprise într-o parcare nu-ştiu-ce să facă. Imediat mi s-au înmuiat picioarele. Am deschis repede televizorul să văd dacă se anunţă ceva pe acolo, încă nu era ora de ştiri. Nu am mai stat mult şi am auzit iar o ambulanţă trecând, de data aceasta se auzea mai jos de mine, mai în sat (eu stau chiar la ieşire). Deja treaba era serioasă. Au început telefoanele să sune şi să ne anunţe de ce se întâmplase. Încă o femeie a fost prinsă în ghiarele ursului. Atunci am văzut şi ştirile care anunţau targedia zilei: un om omorât, un altul zgâriat şi o femeie grav rănită de un urs, în zone foarte apropiate.
     Toată ziua a fost o agitaţie. Toată lumea care a fost martoră la toate cele trei întâmplări au vorbit cu frica în sânge, spunând că au fost norocoşi. Mai rău a fost seara, când abia adormisem şi am auzit cum un elicopter survola prin zonă. Nu ştiam ce se întâmplă, era chiar deasupra casei şi era zgomotos. Eram cu televizorul aprins când am văzut o ştire de ultimă oră: ursul ucigaş a fost împuşcat.
     Credeam că toate apele s-au liniştit, dar se pare că nu. Se pare că nu a fost împuşcat ursul care trebuie. În zona în care trăiesc eu pădurea este foarte aproape de noi, iar cu urşii ne-am mai pomenit să mai dea târcoale prin grădină, dar nu să facă aşa tragedie. Oricum, se vede cum în România mori sigur datorită birocraţiei. Se putea acţiona imediat după primul incident pentru a împuşca animalul, dar a trebuit mai întâi aprobări, semnături etc. Noi trăim cu frică în fiecare zi, iar ei ne spun că au omorât fiara. Da, au omorât unul dintre ei, pentru că sunt mai mulţi urşi, cu siguranţă. Păcat de oamenii care au încredere în cei pe care îi votează. În situaţii de genul acesta se vede într-adevăr cât de mult ţin la noi, alegătorii. Sunt mulţi oameni care au văzut ursul acela, doarece erau la grădini, iar ursul le-a trecut prin faţa ochilor, făcându-le probleme în jur. Chiar ei au susţinut că fiara este mult mai mare decât ceea ce au prins vânătorii. Pot spune că avem puţin noroc cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb, deoarece este din aceeaşi comună cu mine. Ea a ajutat mult zilele acestea făcând tot posibilul să calmeze lumea prin acţiunile pe care le-a întreprins pentru prinderea animalului.
     Sper să se termine cu problema aceasta, pentru ca să putem trăi mai liniştiţi.


3 comentarii:

Zdwuby spunea...

:)) Si pe mine m'a atacat un urs pe valea cerbului si mi'a rupt cortul, dar nu ne'a facut nimic...a dat cu ghiara la 1,5cm-2 cm de picioarele mele:)) Iar altii 2(pui) au tot invartit niste resturi de sticle nearse in focul micut pe care il facusem

Ciprian Enciu spunea...

Nu`i de gluma cu mos martin ... mare grija :))

Unknown spunea...

@ Zdwuby
@ ciprian Enciu
Nu e de gluma...mai ales ca iar a atacat:(

Trimiteți un comentariu