duminică, 20 martie 2016

No place to run


Te trezesti intr-o zi oarecare plin de ura si nesiguranta. Te gasesti captiv intr-o lume orbita de coruptie si promisiuni false. Ai vrea sa fugi, dar nu ai unde. Iti doresti o schimbare in bine, insa vremurile iti ofera doar alternativa de stagnare la un mediu constant si ramai contemplat in negura dorintelor.


Comuniunea cu ceilali se transforma brusc in negarea celui apropiat si in rautatea ce devine din ce in ce mai competitiva. Nu poti sa aspiri la mai mult, intrucat nici tara nu te ajuta. Ramai sa meditezi la cat de bine ar fi in alta parte, ce bine o duc unii si asa trece timpul. Din pacate, nu trece in favoarea ta. Nici macar in favoarea urmasilor tai. Viata e din ce in ce mai dura, iar incercarile tale de a remedia sistemul prin proteste stradale sunt in zadar. 

Fuga ar fi singura solutie, insa posibilitatea financiara te impiedica de multe ori sa ajungi sa o poti face. Sanatatea deja este in punctul culminant si te vezi din nou captiv in acest sistem deplorabil. Nici macar visele nu te mai ajuta, poate doar o mica speranta ca va putea fi altfel in viitor. Poate va exista un bine, insa nu sti daca tu il vei mai apuca. Nu sti daca generatiile viitoare vor intelege greul prin care iti duci intreaga existenta patata de greselile altora. 

Conspiratia celor din jur te impiedica sa te vezi la un alt nivel. Nu mai ai rabdare si vrei cu tot dinadinsul sa pleci, sa evadezi din sistem. Te lovesti de o birocratie imposibil de trecut, uneori. Te opresti din cauza suportului financiar prea mic pentru capacitatile si aptitudinile tale. Oare vei putea vreodata scapa din stransoarea tarii care mai mult se declina in fata coruptiei si a negijentelor celor care o conduc?

Cine apuca sa plece va fii cel mai fericit. Din pacate, nu multi au acest noroc. Multi raman sa fie torturati de patroni sau de stat printr-o munca neapreciata si neplatita la adevarata valoare. Si de aici pornesc multe discutii pe care nu vreau sa le dezvolt. Ideea e ca Romania a coborat de mult sub asteptarile mele, iar solutia de a pleca de aici devine din ce in ce mai constructiva.


Share Button

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu