luni, 23 septembrie 2013

Cum să supravieţuieşti într-un cămin studenţesc


     Gălăgie, manele în combinaţie cu hip-hop şi alte ritmuri, haos, linişte... Nu e atât de rău precum se zice. Totul depinde de fiecare. Totul se organizează, însă nimic nu se respectă. Condiţii foarte prielnice, însă foarte uşor  distructibile. 
     Ziua începe într-o linişte totală, întrucât noaptea lungă şi mahmureala bat dorinţa de odihnă şi somnul. Nu se pot abţine băieţii de la acele pahare ce se vor a fi umplute cu licoarea ce devastează ficatul. Este imposibil să nu existe combinaţia alcool-manele. Ritmul lui Salam se simte încă de la intrare, chiar dacă el cântă la etajul 3. Ţigările aruncate pe hol, prin baie şi bucătărie se zăresc dimineaţa. Dezordine manifestată de oameni ale căror griji cotidiene se destramă în fiecare seară. Toată distracţia însă nu ţine mai mult de 2 noaptea. Pe feţele înfometate se citeşte clar dorinţa de eliberare. Atât din sânul familiei, cât şi din chinurile serviciului. 
     În cele două săptămâni jumătate de când m-am mutat la cămin nu am avut parte de incidente neplăcute din cauza petrecăreţilor. Deşi nu pot asculta muzica doar pentru ei, sunt cu bunul simţ la purtător. Au grijă să nu deranjeze mai mult decât sunt conştienţi că o fac. Asta pentru că nu sunt mulţi. De la 1 Octombrie, de când se va începe Facultatea, vor veni mult mai mulţi. Nu mă deranjează că aud manele în fiecare seară. Mă obişnuiesc şi cu asta, doar nu am încotro. 
     La mine în cameră răsună hip-hopul şi melodiile vechi, celebre ce poartă mintea către alt tărâm, al liniştii interioare. Îmi plac condiţiile, chiar dacă nu sunt menţinute pentru mult timp de către aceşti oameni ce îşi transformă instinctele animalice peste noapte. E totuşi ok. Nu mă pot plânge. Contează cel mai mult că m-am adaptat situaţiilor imprevizibile şi condiţiilor. Căminul nu e atât de rău precum pare.

     Banii, desi sunt putini, exista multe cai de acces. Recomandare: Esti in cautarea unor imprumuturi nebancare? Provident iti pune la dispozitie un simulator de credit simplu si eficient. . Este binevenit un mic ajutor din partea oricui, in ziua de azi.

P.S. Nu toate serile constau în Salam şi băutură, există şi nopţi mai liniştite, că aceasta de altfel. Partea rea e că, de când vor veni şi ceilalţi locatari, zgomotul se va amplifica, iar băutura va curge mai des. Aviz 2 octombrie :D


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu